We mogen weer! ABN AMRO Hockey Weekend staat voor de deur

We hebben er een jaartje langer op moeten wachten aangezien “het” virus zich hier ook heeft laten gelden maar dit jaar komen de beste heren en dames hockeyteams dan weer samen voor de start van het nieuwe hoofdklasse hockeyseizoen 2021-2022. Naast het bekende vierdaagse toernooi zal op zaterdagavond ook het officiële Tulp Kick-Off Event plaatsvinden op H.C. Rotterdam.

De voorrondes worden gespeeld op woensdag 1 september (Dames) en donderdag 2 september (Heren) op B.N.M.H.C Zwart-Wit, LOHC, H.C. AthenA en AMHC Amersfoort. Bij iedere club zal een drieluik worden gespeeld, waarna er per poule een top 3 ontstaat. Het finaleweekend vindt plaats op HC Rotterdam op 4 en 5 september. Er wordt op basis van de ranking een nieuw wedstrijdschema gemaakt, waarbij ieder team nog twee wedstrijden speelt. Op zondagochtend wordt de ultieme finale gespeeld. Welke teams zullen de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnenslepen?

Heren promovendus SCHC mag gelijk laten zien wat zij in huis hebben. Zij nemen het onder andere op tegen de nummer twee van het afgelopen seizoen 2020/2021; Kampong. Andere tegenstander op het veld van AMHC Amersfoort is Amsterdam, dat afgelopen seizoen slechts als zevende eindigde. Voor doelman Joren Romijn betekent dat een affiche tegen zijn oude club. De kersverse Amsterdamse keeper moest in Utrecht genoegen nemen met een rol als stand-in. Bij Amsterdam kan hij rekenen op een basisplaats.

Daarnaast gaan ook de dames van Amsterdam dit jaar weer strijden voor het kampioenschap. Na een tweede plaats afgelopen seizoen, starten zij het ABN AMRO Weekend in de poule tegen Hurley en Kampong.

Op basis van de resultaten van afgelopen seizoen lijken zowel de mannen als de vrouwen van Den Bosch de beste papieren te hebben binnen beide drieluiken, die gespeeld zullen gaan worden op B.N.M.H.C Zwart-Wit. Voor Max Pastoor, de nieuwe aanwinst van de heren van Den Bosch, is dit geen onbekend terrein. Hij zal zijn debuut in de hoofdklasse maken op zijn oude vertrouwde club. Zowel de dames als de heren zullen het opnemen tegen Oranje Rood. Bij de mannen neemt Tilburg deel aan het drieluik, bij de vrouwen sluit Victoria aan.

Bloemendaal, de kampioen van het Heren Hoofdklasse seizoen 2020/2021, komt in de voorrondes uit tegen Pinoké en Hurley op de velden van H.C. AthenA. Op woensdagavond zullen de dames van Bloemendaal, Pinoké en SCHC het tegen elkaar opnemen in Amsterdam-Oost.

Op het veld van LOHC zullen de mannen van Rotterdam, HGC en KZ het donderdag 2 september tegen elkaar opnemen. KZ zal het nieuwe seizoen beginnen met drie aussies: Brand, Craig en Swann. De dames van KZ krijgen op 1 september gelijk de kans om te zien waar ze staan en nemen het in Leiden onder andere op tegen HGC uit Wassenaar en de Haagse meiden van hdm.

Voor vele teams een spannende start van het competitie jaar. Kom jij kijken en je favoriete team aanmoedigen?

Momenteel kampen we helaas nog steeds met het coronavirus en zullen wij hier gepaste maatregelen voor moeten nemen. Tijdens de voorrondes verwelkomen wij daarom graag publiek op 1,5 meter afstand en zullen spelers van het publiek gescheiden worden. In het finaleweekend op HC Rotterdam wordt een bubbel gecreëerd en zal men een geldige QR code via de CoronaCheck App moeten kunnen laten zien om toegang te krijgen tot het terrein.

Meer Nieuws

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen