SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

Afgelopen week heeft de 15e editie het ABN AMRO Hockey Weekend plaatsgevonden als traditionele opening van het hockey Hoofdklasseseizoen 2023/2024. Het voorbereidingstoernooi kende dit jaar in totaal 42 wedstrijden waarbij 10 dames- en 12 herenteams in actie kwamen en de strijd met elkaar aangingen voor de eerste felbegeerde titel van het jaar. De beste spelers en speelsters van Nederland trokken naar Rotterdam waar de vele handtekeningenjagers ook weer van de partij waren om hun grootste idolen in levenden lijve te zien schitteren. Beide titelverdedigers, de dames van Stichtse en de heren van Rotterdam namen het op tegen Oranje Rood. Toch kwamen de titelverdedigers het sterkst uit de strijd en namen wederom de trofee mee naar huis. 

Op vrijdagavond werden de halve finales van de dames gespeeld op de velden van HV Victoria waar de dames van SCHC wonnen van Kampong met een nipte zege van 2 – 1. Promovendus Oranje Rood verzekerde zich op knappe wijze van een finaleplek door hun winst op Bloemendaal met 3 – 2.
 

Dames finale 

De meest verrassende finalist tijdens dit toernooi was het onlangs gepromoveerde Oranje Rood. De Eindhovense ploeg nam het onder leiding van Rob Haantjes op tegen titelverdediger SCHC. In een finale waar het strafcorners regende, waren de dames uit Bilthoven te sterk en versloegen Oranje Rood met 2 – 0.  

De eerste treffer viel in het tweede kwart in het kamp van SCHC waar Trijntje Beljaars haar team op voorsprong bracht via één van de vele strafcorners. Beljaars wist middels een sleeppush via de keepster de bal in de netten te krijgen. Met 1 – 0 gingen de dames de rust in. Ook in de tweede helft kreeg Oranje Rood een hoos aan strafcorners om de oren, maar ook in het derde kwart bewees keepster Vera Beukers dat ze goed in vorm was. Pas in het laatste kwart viel de tweede goal voor SCHC die wederom op naam van Beljaars werd geschreven. Na afloop was het aanvoerster Xan de Waard die met trots de Marijke Fleuren trofee in ontvangst nam die werd uitgereikt door Marco Moers, sponsormanager ABN AMRO. 

Tegelijkertijd met de halve finales van de dames, vonden de halve finales van de heren plaats op H.C. Rotterdam. De eerste halve finale werd gespeeld tussen Pinoké en Oranje Rood, waarbij Oranje Rood de landskampioen versloeg met een ruime zege van 4 – 0 en hiermee een plek in de finale bemachtigde. In de andere halve finale namen de heren van Rotterdam het op tegen Bloemendaal en schakelden hen uit met 3 – 0 en stelden daarmee ook een plek veilig in de strijd om de Jan Hagendijk trofee.

Heren finale 

Ook dit jaar stonden de heren van Rotterdam in de finale van het ABN AMRO Hockey Weekend waar zij het opnamen tegen Oranje Rood. In eigen huis waren zij te sterk voor de Eindhovenaren en wonnen zij met 1 – 3. 

Een rustige eerste helft waar slechts een aantal kansen werden gecreëerd die niet benut werden, leidde tot een tussenstand van 0 – 0 in de rust. Pas in de tweede helft was het Oranje Rood die de openingsgoal maakte.  Een hoge bal bereikte de cirkel waarna Thibeau Stockbroekx de bal binnen tipte en het 1 – 0 werd. De Rotterdamse heren kwam hier snel op terug door een strafcorner te halen, die Pepijn van der Heijden feilloos binnensleepte en de stand gelijk zette. De voorsprong werd daarna in het vierde kwart snel geboekt door een goal van Thijs van Dam, 1 – 2 voor Rotterdam. Na een reeks strafcorners voor Oranje Rood waar geen doelpunten uit volgen, wordt 4 minuten voor tijd keeper Pirmin Blaak naar de kant gehaald. Uiteindelijk is het Tjep Hoedemakers van Rotterdam die de eindstand op 1 – 3 brengt door te scoren in het lege doel van Oranje Rood en hiermee de trofee in de wacht sleept. Hiermee weet ook de ploeg van Robin Rösch dit jaar zijn titel te verdedigen. 

De ABN AMRO kijkt terug op wederom een succesvolle editie. “Het seizoen is weer begonnen met het traditionele ABN AMRO Hockey Weekend. Voor ons de start van het seizoen. Wij feliciteren de winnaars en wensen alle teams een fantastisch seizoen toe! Een seizoen waarin wij als sponsor blijven strijden voor hockey voor iedereen, gelijke kansen en een duurzame sport.” aldus Sander Bestevaar, hoofd partnerships, events en foundations van ABN AMRO. 

Meer Nieuws

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen

Terugkerend succes met nieuwe winnaars!

Terugkerend succes met nieuwe winnaars!