Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen

Na een drukke internationale hockeyzomer, wordt het nieuwe hockey Hoofdklasse seizoen, geheel volgens traditie, afgetrapt met het ABN AMRO Hockey Weekend. Deze 15de editie is dé kick-off voor de beste dames- en herenteams van Nederland in voorbereiding op seizoen 2023 – 2024. Welk team laat vroege vorm zien door de felbegeerde eerste titel van het jaar te winnen?

In verband met de late start van de reguliere Hoofdklasse competitie vanwege het EK, wijkt de opzet van het ABN AMRO Hockey Weekend af van voorgaande jaren. Het toernooi wordt onderverdeeld in een voorronde en finale.

Voorrondes

De voorrondes van het toernooi worden gespeeld op dinsdag 12 september door de dames en op woensdag 13 september door de heren op vier verschillende locaties in het land in vier verschillende poules. Het deelnemersveld bestaat uit 12 ploegen bij de Heren en 10 ploegen bij de Dames. De finaledagen worden gespeeld in Rotterdam op vrijdag 15 en zondag 17 september

Zie hieronder het wedstrijdschema:

Poule A – Loenense MHC

Op de velden van de Loenense MHC komen op dinsdagavond 12 september de dames van Amsterdam en Bloemendaal als eerste in actie. Zij nemen het tegen elkaar op om te kijken wie er als groepswinnaar uit de bus zal komen. Dan weten we of de Mussen, dan wel de kersverse landskampioen Amsterdam, favoriet zijn voor de titel!

Een dag later mag ook Pinoké, de kampioen van het Heren Hoofdklasse seizoen 2022 – 2023 het veld in Loenen betreden en komt in de voorrondes uit tegen Klein Zwitserland en Schaerweijde.

Poule B – HC Derby

De voormalig winnaars van het ABN AMRO Hockey Weekend 2022 zullen dit jaar in de voorrondes laten zien wat zij in huis hebben bij HC Derby. De dames van SCHC nemen het in de voorrondes op tegen HGC en Rotterdam. Daarnaast zullen de heren van Rotterdam een dag later laten zien of zij stand kunnen houden tegen 2 Haagsche teams: hdm en HGC. Zullen de dames van SCHC en de heren van Rotterdam erin slagen om hun titel dit jaar te verdedigen?

Poule C – AMHC Amersfoort

Bij AMHC Amersfoort zullen zowel de dames als heren van Kampong hun opwachting maken. De dames gaan de strijd aan tegen het Amsterdamse Pinoké en Hurley. Op woensdagavond zullen de heren het opnemen tegen Bloemendaal en Amsterdam. Bij de heren van Amsterdam zijn, na 7 seizoenen, de broertjes Schoenaker weer herenigd, door de komst van Noud Schoenaker.

Poule D – MHC Oss

De gepromoveerde dames van Oranje Rood zullen het duel aangaan met de dames van Tilburg op de velden van MHC Oss. Tilburg verwelkomt dit seizoen Carmen Victoria, die in haar nieuwe tenue direct oog in oog staat met haar oude club Oranje Rood. De mannen van Laren hebben zich afgelopen jaar tijdens het ABN AMRO Hockey Weekend al kunnen meten aan de Hoofdklasse teams toen zij als invaller meededen, en mét succes! Na hun promotie naar de Hoofdklasse zijn zij ook dit jaar weer van de partij en nemen zij het op tegen Den Bosch en Oranje Rood.

Toegang tot het ABN AMRO Hockey Weekend 2023 is gratis voor alle bezoekers. Voor meer informatie over het wedstrijdschema, de locatie en overige informatie, bezoek www.abnamrocup.nl of volg ons op social media @abnamrohockeyweekend.

Meer Nieuws

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Terugkerend succes met nieuwe winnaars!

Terugkerend succes met nieuwe winnaars!