Rotterdam winnaar tiende editie ABN AMRO Cup

Rotterdam heeft voor de vijfde keer in tien jaar de ABN AMRO Cup gewonnen. De ploeg prolongeerde in eigen stadion de titel door in de finale met 3-2 te winnen van Amsterdam.

De finale van de ABN AMRO Cup was een onvervalste Rotterdam-Amsterdam, met volop spanning, strijd en goals aan beide kanten waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. Jeroen Hertzberger bracht de Rotterdammers met twee doelpunten op een 2-0 voorsprong, waarna Justin Reid-Ross met twee rake strafcorners de stand weer gelijk wist te trekken. Met zijn derde goal van de middag besliste Hertzberger de finale in Rotterdams voordeel.

Voor HC Rotterdam is het de vijfde keer dat het de ABN AMRO Cup weet te winnen. Ook vorig jaar mocht de ploeg de Jan Hagendijk-trofee in ontvangst nemen.

In de strijd om de derde plaats rekende Oranje-Rood eerder op de dag af met Kampong. De Eindhovenaren zetten de regerend landskampioen met 7-1 opzij.

De ABN AMRO Cup is inmiddels niet meer weg te denken uit de voorbereidingen van de teams uit de hoofdklasse. Het toernooi is een belangrijke graadmeter in de week voorafgaand aan de start van het hoofdklasseseizoen.

Zondag, op de finaledag, werd ook de finaleronde van de ABN AMRO 3 vs 3 Cup gespeeld, een spectaculair toernooi voor de D-leeftijd. De finalewedstrijd van dit toernooi werd gespeeld in het stadion voorafgaand aan de finale van de ABN AMRO Cup.

Ernst Boekhorst, Hoofd Brand, Sponsoring & Foundation: “De ABN AMRO Cup was ook dit jaar weer een mooie aftrap van een nieuw hockeyseizoen in de hoofdklasse. Dat we deze editie konden verrijken met de finale van de landelijke 3 vs 3 Cup voor de D-jeugd, bracht jeugdig talent nog dichter bij hun hockeyhelden.”

Uitslagen ABN AMRO CUP zondag 3 september:

Finale: Amsterdam – Rotterdam 2-3

Om derde plaats: Kampong – Oranje-Rood  1-7

Om vijfde plaats: Pinoké – HGC 1-2 (na shootouts)

Om zevende plaats: Almere – Tilburg 1-5

Om negende plaats: SCHC – Den Bosch 1-3

Om elfde plaats: Bloemendaal – HDM 3-1

EINDSTAND ABN AMRO CUP

1. Rotterdam

2. Amsterdam

3. Oranje-Rood

4. Kampong

5. HGC

6. Pinoké

7. Tilburg

8. Almere

9. Den Bosch

10. SCHC

11. Bloemendaal

12. HDM

Meer Nieuws

ABN AMRO Hockey Weekend 2020 afgelast

ABN AMRO Hockey Weekend 2020 afgelast

Oranje-Rood D1 en AH&BC H1 winnaars eerste editie ABN AMRO Hockey Weekend

Oranje-Rood D1 en AH&BC H1 winnaars eerste editie ABN AMRO Hockey Weekend

Foto’s voorrondes dames locatie Oss

Foto’s voorrondes dames locatie Oss