Oranje-Rood D1 en AH&BC H1 winnaars eerste editie ABN AMRO Hockey Weekend

De ABN AMRO Cup maakte dit jaar plaats voor het ABN AMRO Hockey Weekend, waar zowel de dames- als heren Hoofdklasse teams in actie kwamen. De finales werden traditiegetrouw gespeeld op de velden van HC Rotterdam. Oranje-Rood D1 en Amsterdam H1 mogen dit jaar de titel op hun naam schrijven. Ook dit jaar was er weer veel jeugd aanwezig. Naast de 3×3 finale ronde, die ook afgelopen jaar gespeeld werd, waren er dit jaar meer initiatieven om er nog meer hockeyliefhebbers bij elkaar te brengen. Fonds Gehandicapten Sport heeft samen met ABN AMRO en Simpel een hockey- en korfbal G-toernooi georganiseerd en de Hockey Academy bood veel jeugd extra trainingen.

Op zaterdag was het enkel de beurt aan de Hoofdklasseteams, omdat de jeugd eigen (oefen)wedstrijden had. Tijdens de halve finale verzekerden de dames van Oranje-Rood zich van een finaleplek door Amsterdam te verslaan met shoot-outs, nadat de reguliere speeltijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hdm was een maatje te groot voor Laren en won hun halve finale met 1-3. De strijd om brons werd gewonnen door Amsterdam, dat Laren met 3-0 versloeg.

 Comeback Oranje-Rood

De zondag startte met de activiteiten voor de jeugd en al snel vulde de zonnige tribunes van HC Rotterdam zich bij aanvang van de Dames-finale. Hdm startte sterker aan het duel en stond aan het begin van het vierde kwart zelfs met 2-0 voor. Oranje-Rood kreeg meer grip op de wedstrijd en creëerde kansen. Het was dan ook wachten tot ze de 2-1 op het scorebord konden zetten. De drive om te winnen werd alleen maar groter en de Eindhovense ploeg slaagden er dan ook in om de gelijkmaker te maken. “Een finale wil je altijd winnen”, aldus Donja Zwinkels. En dat lukte ook… In de slotfase slaagde Oranje-Rood erin om de eerste beker van het ABN AMRO Hockey Weekend binnen te slepen.

Heren finale

Bij de heren stond Amsterdam dit jaar wederom in de finale. Vorig jaar ging de Jan Hagendijk Trofee, vernoemd naar de oud voorzitter van HC Rotterdam, nog naar Kampong, maar dit jaar is de ploeg uit de hoofdstad erin geslaagd de beker te winnen.

Ondanks dat het EK in Antwerpen nog maar een week geleden is, stonden beide ploegen met internationals op het veld. De mussen kwamen op voorsprong door een doelpunt van Florian Fuchs. Halverwege het derde kwart versierde Floris Middendorp een strafcorner, onder luid protest van de mannen uit Bloemendaal. De Belg Tanguy Cosyns, nieuw in de ploeg van de Amsterdammers, verzilverde zijn push van kopcirkel en bracht de stand op 1-1. Een paar minuten voor tijd wist Verga het team op voorsprong te zetten, waarna Cosyns de eindstand ook nog tot 3-1 bracht.

Tussen de finales door werden de finales van de 3×3 Cup gehouden op het hoofdveld en was het de kans aan de jeugd op het publiek te talenten van de toekomst te laten zien. Jorrit Croon mocht tijdens de rust van de heren finale de prijzen uitreiken aan de winnaars van de 3×3 competitie.

ABN AMRO kan terug kijken op een zeer geslaagde eerste versie van het ABN AMRO Hockey Weekend. ‘Met het ABN AMRO Hockey Weekend willen we de start van het nieuwe hockeyseizoen extra kracht bij zetten’, zo vertelt Marco Moers van ABN AMRO. Het is mooi om te zien dat niet alleen de teams uit de Hoofdklasse actief zijn op HC Rotterdam, maar ook dat de jeugd de landelijke finale van de  3×3 cup speelt en dat de G-hockeyers actief zijn in de verschillende (clinic)activiteiten. Het ABN AMRO Hockey Weekend is dan ook letterlijk en figuurlijk de plek waar de hockeywereld en haar publiek bij elkaar komt.’

Meer Nieuws

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen