Terugkerend succes met nieuwe winnaars!

Het ABN AMRO Hockey Weekend heeft dit jaar weer plaatsgevonden als kick-off van het hockey Hoofdklasseseizoen 2022/2023. Op Pinoké Heren 1 na, waren alle heren- en damesteams die dit jaar vertegenwoordigd zullen zijn in de Hoofdklasse aanwezig. Pinoké werd vervangen door de heren van Laren. Naast 48 wedstrijden waarin de beste hockeyers in Nederland tegenover elkaar stonden werden ook de prijzen onder de G-hockeyers verdeeld. De handtekeningenjagers waren na de wedstrijd zoals gebruikelijk tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement ook aanwezig. Na vele opmerkelijke transfers binnen de hockeywereld heeft heel Nederland een kijkje kunnen nemen in hoe de kaarten zijn geschud voor het aankomend Hoofdklasse seizoen. Niet voor niets kent het ABN AMRO hockey weekend dit jaar dan ook twee nieuwe winnaars.

Op zaterdag wonnen de dames van SCHC in de halve finale met een ruime zege van 5-1 van Bloemendaal en wisten daarmee een plek in de finale te bemachtigen. De dames van Kampong verzekerden zich als tegenstander van SCHC in de finale door hun winst op HGC met 4-1.

Dames Finale

De openingsgoal van de dames finale viel aan de kant van SCHC door een mooie treffer van de jarige Pien Dicke waarmee ze haar team op een 1-0 voorsprong bracht. Het tweede kwart regende het strafcorners voor zowel SCHC als Kampong waar weinig doelpunten uit voortkwamen. SCHC wist nog net voor de rust een strafcorner binnen te slepen, welke werd afgerond door Trijntje Beljaars met een strakke goal in de rechterhoek. In een aanzienlijk rustigere tweede helft wist Ayeisha McFerran, keepster van Kampong, de schade te beperken tot 2-0. De dames van Stichtse schreven hiermee de titel van het ABN AMRO Hockey Weekend 2022 op hun naam én de wisseltrofee welke zij van Marijke Fleuren zelf in ontvangst mochten nemen.

De halve finales van de heren werden op de zaterdagmiddag gespeeld door Rotterdam, KZ, Kampong en HGC waarbij beide Haagse finalisten werden verslagen. Rotterdam won in eigen huis van KZ met 2-1 en sleepten daarmee een plaats in de finale binnen. Kampong wist een overwinning van 4-3 op HGC te boeken.

Heren Finale

In de 8e minuut was het strafcorner specialist Jip Janssen die de eerste treffer voor Kampong maakte. Net voor het eind van het eerste kwart was het Jeroen Hertzberger die de gelijkmaker scoorde voor de Rotterdamse ploeg. Helaas was het David Harte die roet in het eten gooide voor een 2-1 voorsprong voor de ploeg van Hertzberger door middel van een geweldige redding. Daar bracht Tjep Hoedemakers verandering in, gevolgd door de 3-1 door Guus Jansen. Kampong hield de spanning in de wedstrijd met velen kansen en strafcorners, waarmee Jip Janssen de 3-2 binnen wist te halen. Al snel volgde een doelpuntenfestijn aan Rotterdamse kant ten faveure van het thuispubliek. Kampong wist in de laatste minuten nog een goal mee te pikken echter was dit niet genoeg om met de Jan Hagendijk Trofee naar huis te gaan. Eindstand van de wedstrijd is 5-3 geworden. Nadat aanvoerder Jeroen Hertzberger de trofee uit de handen van Marco Moers, sponsormanager ABN AMRO, aangenomen had kon het feest niet meer op in Rotterdam.

Tijdens de wedstrijden van de Hoofdklasse teams vond ook het ABN AMRO G-hockey toernooi plaats met een memorabele prijsuitreiking in het stadion.

ABN AMRO kijkt terug op een zeer geslaagde start van het (hoofdklasse) hockeyseizoen. “Wij hechten veel waarde aan de gelijke behandelingen en kansen in de (top) sport en dat kwam mooi tot uiting tijdens het ABN AMRO Hockey Weekend”, zegt Sander Bestevaar, hoofd partnerships, events en foundations van ABN AMRO. “Van een groot g-hockeytoernooi tot de wedstrijden op het allerhoogste niveau. Met SCHC bij de dames en Rotterdam bij de heren heeft het Hoofdklasse toernooi een volwaardige winnaar gekregen. Wij wensen iedereen een heel fijn hockeyseizoen toe!”