Hoofdklasse trapt nieuw seizoen af met ABN AMRO Hockey Weekend

Na een succesvolle afsluiting van de Olympische Spelen in Parijs, waar zowel het Nederlandse Dames- als Herenteam het goud wist te veroveren, zijn de blikken inmiddels weer gericht op het komende Hoofdklasseseizoen in Nederland. Geheel volgens traditie wordt het seizoen afgetrapt met het ABN AMRO Hockey Weekend. Na twee opeenvolgende jaren waren zowel de Heren van Rotterdam als de Dames van SCHC de titel opeisten, rijst de vraag: krijgen we dit jaar nieuwe titelverdedigers?

De opzet van het ABN AMRO Hockey Weekend ondergaat dit jaar enkele veranderingen ten opzichte van eerdere edities. In samenspraak met een aantal directe betrokkenen is besloten om het toernooi te optimaliseren door de wedstrijden beter te spreiden en zo de belasting op de teams te verminderen. Het toernooi bestaat uit een voorronde- en finaleweekend.

Voorrondes

Op zondag 1 september gaan de voorrondes van het ABN AMRO Hockey Weekend van start voor zowel de Dames als de Heren. Er zijn vier poules waarvan de wedstrijden plaatsvinden op vier verschillende regionale hockeyclubs, verspreid door het land. Bij de Dames bestaat het deelnemersveld uit 10 teams en bij de Heren uit 12 teams. De halve finales worden op vrijdag 6 september gespeeld, waarbij de Dames de wedstrijden afwerken op hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs en de Heren op HC Rotterdam. De finales vinden plaats op zondag 8 september, op HC Rotterdam.

Zie hieronder het wedstrijdschema van de voorrondes:

 

Poule A – HC Barendrecht

Bij HC Barendrecht maken op zondag 1 september zowel de dames als de heren van Rotterdam hun opwachting. De Rotterdamse dames openen de dag met een drieluik tegen Kampong en HGC. Later op de dag nemen de Rotterdamse heren het op tegen de 2 Haagsche teams: KZ en hdm. De grote vraag blijft: kan voormalig toernooiwinnaar Rotterdam dit jaar opnieuw de titel in de wacht slepen?

Poule B – HC Houten

In Houten betreedt toernooiwinnaar van 2023, de dames van SCHC het veld waar zij het duel aangaan met Hurley. Deze ontmoeting krijgt een extra dimensie door recente transfers: Marleen Jochems verruilde deze zomer Hurley voor SCHC, terwijl Cis van der Salm de omgekeerde overstap maakte. Beide speelsters staan in hun nieuwe tenue direct tegenover hun oude club.

In de middag zal ook de regerend landskampioen van het Heren Hoofdklasseseizoen 2023 – 2024 laten zien wat zij in huis hebben. De heren van Kampong nemen het in de voorrondes op tegen 2 nieuwkomers, de onlangs gepromoveerde heren van Hurley en Nijmegen die klaar zijn om hun plek in de Hoofdklasse te veroveren.

Poule C – HC Rijnvliet

Op de velden van HC Rijnvliet komen zowel de dames als heren van Amsterdam in actie. De Amsterdamse dames verwelkomen dit seizoen de Argentijnse strafcornerspecialist Agustina Gorzelany. Met deze versterking hopen zij als poulewinnaar uit de bus te komen in het drieluik tegen de dames van Pinoké en promovendus Huizen.

Op zondagmiddag is het de beurt aan de Amsterdamse heren, die zullen laten zien of ze stand kunnen houden tegen Bloemendaal en SCHC.

Poule D – MHC HOCO

In het Zuiden van het land ontvangt MHC HOCO de Brabantse vaandelteams. De Eindhovense dames van Oranje Rood treffen Tilburg in een uitdagend duel. Ook de Eindhovense heren komen in Oisterwijk in actie. Hier zullen zij het eerst opnemen tegen promotieklasser Tilburg, die de plek van Pinoké heren 1 in de voorrondes inneemt. Later op de dag gaan de Eindhovenaren de strijd aan met Den Bosch. Alle ogen zijn gericht op Thierry Brinkman: hoe zal hij presteren in zijn nieuwe geel-zwarte tenue?

Toegang tot het ABN AMRO Hockey Weekend 2024 is gratis. Voor meer informatie over het wedstrijdschema, locaties en overige informatie, bezoek www.abnamrocup.nl of volg het toernooi op social media @abnamrohockeyweekend

 

Meer Nieuws

Nieuwe winnaars op ABN AMRO Hockey Weekend 2024

Nieuwe winnaars op ABN AMRO Hockey Weekend 2024