Amsterdam D1 en HGC H1 winnaars van een sportief ABN AMRO Hockey Weekend 2021

  -  

De tweede editie van het ABN AMRO Hockey Weekend is een feit. Na de afgelaste editie van 2020 vanwege het coronavirus, konden zowel de Dames- als Heren Hoofdklasse teams dit jaar gelukkig wel weer in actie komen op het ABN AMRO toernooi als opening van het seizoen. Ook deze editie werd er tijdens het finaleweekend gestreden om de titel op de velden van HC Rotterdam. Dit jaar kwamen de dames van Amsterdam en de heren van HGC het sterkst uit de strijd. Naast het welbekende toernooi vond dit jaar ook het Tulp Kick-Off Event zaterdagavond plaats waarbij all Hoofdklasse teams een voorbeschouwing op aankomend seizoen aangingen met Tom van ’t Hek als dagvoorzitter.

In de halve finales die op zaterdag werden gespeeld, knokten de dames van promovendus KZ zich op zeer knappe wijze naar de finale door te winnen van Victoria met 2-1. Amsterdam won eveneens met 2-1 van SCHC en stelden daarmee ook een plek veilig in de strijd om de ABN AMRO Cup. Het brons werd bemachtigd door SCHC, dat Victoria met 4-3 versloeg.

Dames finale

Zondagochtend druppelde, de op dat moment al zonnige tribunes van het stadion van HC Rotterdam vol. Na zeven minuten in het eerste kwart werd de eerste goal gescoord voor Amsterdam door Maria Verschoor. Vanaf dat moment was het een redelijk vlakke wedstrijd waarin door beide teams weinig kansen werden gecreëerd.

In de laatste minuten kwam daar verandering in toen KZ nog twee strafcorners uit de wedstrijd wist te slepen. Echter werden deze beide niet benut wat resulteerde in winst voor de dames uit de hoofdstad.

Heren finale

Ook dit jaar stonden de heren van Amsterdam in de finale van het ABN AMRO Hockey Weekend. Dit jaar namen zij het in de strijd om de Jan Hagendijk Trofee op tegen HGC. Na een bloedstollende wedstrijd waarbij de teams gelijk opgingen en de verwachting groot was dat het tot shoot-outs zou komen, was het uiteindelijk Alan Forsyth die HGC de overwinning bezorgde.

ABN AMRO kijkt terug op wederom een geslaagd toernooi. Marco Moers van ABN AMRO vertelt: “Na een lange periode met Corona beperkingen is het fijn dat het ABN AMRO hockey weekend weer heeft kunnen plaatsvinden. Een toernooi waarbij vrouwen én mannen strijden op hetzelfde podium! Deze traditionele opening van het seizoen was weer toegankelijk voor publiek en dat gaf glans aan het weekend. Wij feliciteren de winnaars Amsterdam en HGC en kijken uit naar een mooi nieuw hockeyseizoen.”

Het ABN AMRO Hockey Weekend toont aan dat de kaarten voor aankomend hockeyseizoen nog lang niet zijn geschud. De prestaties van afgelopen weekend beloven een enerverend seizoen voor alle liefhebbers van het Nederlandse Hoofdklasse hockey.

Meer Nieuws

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

SCHC D1 en Rotterdam H1 behouden titel op ABN AMRO Hockey Weekend 2023

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Voor finales op HC Rotterdam & HV Victoria

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen

Traditionele aftrap van het nieuwe Hoofdklasse seizoen