Kampong wint ABN AMRO Cup 2018

PERSBERICHT

De elfde editie van de ABN AMRO Cup is op overtuigende manier gewonnen door SV Kampong Hockey. In de finale versloeg de ploeg uit Utrecht de mannen uit Den Bosch met 5-0. In de kleine finale streden Amsterdam en Rotterdam tegen elkaar. Deze klassieker werd in een zinderende slotfase beslecht in het voordeel van HC Rotterdam. Beide finales werden gespeeld op HC Rotterdam.

Kampong oppermachtig

De finale tussen Den Bosch en Kampong eindigde in 5-0. Kampong was duidelijk de bovenliggende partij. Kampong controleerde de wedstrijd en kwam geen moment in de problemen. Den Bosch kwam nauwelijks in de cirkel van hun tegenstander. De eerste goal van Sander de Wijn viel al binnen drie minuten. Daarna volgde al snel de 2-0 van Boet Phijffer. In het 2e kwart scoorde Björn Kellerman de 3-0. Martijn Havenga maakte in de tweede helft de vierde treffer uit een strafcorner. Boet Phijffer schreef het vijfde doelpunt op zijn naam.

Rotterdam wint klassieker

De strijd om de derde en vierde plaats was extreem spannend. Rotterdam en Amsterdam streden voor elke centimeter. Uiteindelijk trok Rotterdam aan het langste eind na een bloedstollende eindfase. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal stond het nog 5-4 in het voordeel van de Amsterdammers. Maar Rotterdam kwam in de laatste minuten sterk terug en scoorde het winnende doelpunt in de laatste minuut.

Weer geslaagd

Ernst Boekhorst, manager brand sponsoring & foundation van ABN AMRO kijkt namens ABN AMRO terug op een geslaagde editie van de ABN AMRO cup! “Ondanks dat deze editie vroeg in het seizoen werd gehouden, was de opkomst weer goed. De ABN AMRO cup is dé aftrap van het hockeyseizoen. Als sponsor kan er geen mooiere start van het hockeyseizoen worden gewenst dan dit toernooi. Alle Nederlandse hoofdklasseclubs en spelers zijn in één weekend te bewonderen. De gedrevenheid is inspirerend. We wensen iedereen heel veel hockey plezier toe in het komende seizoen en kijken uit naar de 12e editie van de ABN AMRO cup in 2019!'”